Foodpanda a lansat o nouă setare în aplicaţie şi pe site : ShareTheMeal permiţând utilizatorilor să doneze porţii de mâncare, ajutând la combaterea foametei în zonele vulnerabile ale lumii printr-o singură apăsare de buton.

Foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din ţara noastră a încheiat un parteneriat cu Programul Alimentar Mondial al ONU. Prin opţiunea ShareTheMeal, utilizatorii din ţările în care FoodPanda activează pot contribui activ la hrănirea persoanelor cu probleme. Până la final de an 2021, Delivery Hero (compania din spatele Foodpanda) îşi propune să doneze 10 milioane de porţii de mâncare.

Cum te poţi implica?

După finalizarea unei comenzi în aplicaţia Foodpanda, utilizatorii pot dona echivalentul în bani pentru o masă pentru o zi sau pentru mai multe zile. Puteţi alege una dintre cele 3 sume fixe: 2.4 lei, 7.2 lei sau 16.8 lei. Donaţiile vor fi procesate de către platformă şi trimise spre Programul Alimentar Mondial al ONU.

În primă fază campania a avut parte de un proiect pilot la Cluj-Napoca, ulterior fiind extinsă în Austria, Bulgaria sau chiar Malaezia. Programul ShareTheMeal a debutat în 2015 şi a dus la implicarea a 3.5 milioane de persoane în combaterea foametei la nivel global. Ei au donat peste 85 de milioane de mese, echivalentul a 41 de milioane de dolari.

Foodpanda.ro colaborează în prezent cu peste 4100 de restaurante din România, acoperind oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Piatra Neamţ, Botoşani, Suceava şi alte localităţi.

By stefan