video media digital

Știri neutre – Neutral news

Facebook vrea să creeze un metavers, o lume virtuală

Se vorbește de ceva vreme despre apariția unui metavers, ceva ce nu are legătură cu nimic din ce știi acum. Mark Zuckerberg are planuri mari în zona asta și se folosește de Facebook pentru a și le pune în practică.

Un metavers este, pe scurt, un spațiu virtual (da, vorbim despre realitate virtuală ) și colectiv în care sunt recreate anumite medii în care oamenii pot interacționa între ei, pot efectua activități multiple și, în plus, pot evita limitările impuse de lumea reală din toate punctele de vedere: de la legile fizicii la cele care vă interzic să comiteți o crimă. Singurele limite dintr-un metavers, în afară de lipsa răspunsurilor senzoriale la ceea ce facem, sunt cele stabilite de creatorul său.

Vă amintiți de Second Life? Acum imaginați-vă să puneți un vizualizator de realitate virtuală și să puteți accesa o astfel de platformă. Sau, dacă doriți un exemplu de metavers în cinematograf, urmăriți Ready Player One al lui Steven Spielberg. Sau USS Callister, un episod hilar și foarte reușit din Black Mirror (am putea argumenta dacă lumea creată în San Junípero este, de asemenea, un metavers). Ceea ce Facebook are în vedere să creeze este ceva similar, un spațiu virtual în care să interacționăm unul cu celălalt, cu terțe părți, cu companii, să participăm la spectacole, să ne jucăm și așa mai departe.

Personal, eu i-aș recomanda lui Zuckerberg să se concentreze asupra marii probleme a zilei, a conturilor false și a entităților care răspândesc știri false.

About Author