video media digital

Știri neutre – Neutral news

Facebook îşi schimbă numele în Meta

Gigantul social media Facebook a anunțat joi că își schimbă numele în „Meta”, ca parte a unui rebranding major. Numele este inspirat din „Metavers”, o inițiativă a companiei care urmărește dezvoltarea rețelei sociale în zona de realitate virtuală (VR). Schimbarea vine însă pe fondul unui uriaș scandal ce vizează Facebook și practicile sale care înlesnesc dezinformarea.

Aplicația Facebook își va păstra numele, însă Meta va fi umbrela sub care vor fi reunite toate afacerile, inclusiv aplicațiile precum WhatsApp și Instagram deținute de companie. Rebrandingul este similar celui făcut de firma care deține Google, care și-a schimbat numele în Alphabet în 2015.

Meta va fi structurat în două segmente: Family of Apps şi Reality Labs. Prima se ocupă cu aplicaţiile, de la Facebook la Instagram şi WhatsApp, iar a doua ramură se ocupă cu VR şi AR. Metaverse-ul este un univers virtual care facilitează interacţiunea între oameni şi socializarea într-un mediu digital, extins în 3D şi imersiv. Proiectul e cel puţin la 5 ani distanţă de concretizare. 

Horizon va fi baza sa pentru început, incluzând un hub Home, unde poţi invita prietenii să vizioneze clipuri şi să joace jocuri, dar şi Horizon Worlds şi Horizon Workrooms. Vor exista şi Horizon Venues, cu arene de concert şi sporturi. Un alt pas mare e posibilitatea de a realiza apeluri audio în VR începând din acest an. Metaverse-ul va integra într-o bună zi toate aceste lucruri.

Dacă ți-a plăcut articolul, puteți să ajutați cel mai neutru trust online

About Author