video media digital

Știri neutre – Neutral news

Elon Musk prezintă Tesla Bot, un prototip de robot cu caracteristici umane care ar trebui să preia sarcinile „periculoase, repetitive şi plictisitoare”

Elon Musk a anunțat că Tesla va construi un robot umanoid. Un prototip „Tesla Bot” ar urma să fie prezentat anul viitor și ar fi destinat îndeplinirii unor sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi.

În cadrul ceremoniei ”AI Day”, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California, Musk a prezentat inițiativa unui „Tesla Bot”. Prototipul este un robot de 1,5 metri și 80 de kilograme. Musk a declarat că robotul va avea un ecran în față care va oferi informații clientului.

CEO-ul Tesla susține că robotul umanoid va fi capabil să ridice 68 de kilograme și să transporte 20,4 de kilograme. Cu toate acestea, robotul va conduce doar cu o viteză de aproximativ 8 km/h.

Robotul umanoid va fi dotat cu același sistem care permite vehiculului Tesla să își evalueze mediul înconjurător prin intermediul senzorilor și să calculeze ce trebuie să facă în cazul în care se confruntă cu bariere. Sistemul reușind să recunoască trasee și fotografii în mod distinct. Totodată, rețeaua neuronală poate imita activitățile creierului uman.

Dacă ți-a plăcut articolul, puteți să ajutați cel mai neutru trust online

About Author