video music digital

Știri neutre – Neutral news

E-sports ar putea fi recunoscute ca sport național în România

Ce înseamnă e-sports ?

Sporturi electronice (prescurtat e-sports) este termenul care definește acțiunea de a practica la un nivel competițional și profesionist jocuri pe calculator. În prezent e-sportul Românesc a început să progreseze cu ajutorul unor organizații gen Electronic Sports League(ESL), Professional Gamers League(PGL), Arena Cyber League(ACL).

Interesant este că românii care participă la genul ăsta de competiţii au mai multe şanse să fie respectaţi ca sportivi în afara ţării, pentru că aici nu-i recunoaşte nimeni.

Mara Mareș, consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului Florin Cîțu, a anunțat marți seară pe Facebook că Guvernul va formula un plan de acțiune pentru recunoașterea E-Sports în România.

Sportul electronic este un fenomen în fața căruia statul a întârziat mult prea mult să îl recunoască legal. Relevanța competițională și economică la nivel european și internațional a E-Sports se află pe un trend crescător, și foarte multe state fie deja au legiferat, fie sunt în proces de creare a unui cadru legal de funcționare a acestui domeniu. Din punctul meu de vedere, datoria statului este de a oferi baza legală așa încât această relativ noua industrie să poată crește natural, neîngrădită de lipsa reglementarii, și ca România să poată deveni competitivă la cel mai înalt nivel internațional. Vom formula un plan de acțiune pentru recunoașterea E-Sport-ului în România alături de partenerii noștri de dialog, care ne vor arăta, în detaliu, unde anume au nevoie de sprijinul guvernului și al autorităților publice. În ceea ce mă privește, voi face tot ceea ce pot așa încât în următoarele luni să definitivăm acest demers.