video media digital

Știri neutre – Neutral news

Compania fintech poloneză BLIK intră în România

Compania Blik, lider pe piaţa de sisteme de plăţi din Polonia, se lansează în România, a doua cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est. Peste 13 milioane de utilizatori folosesc deja sistemul în Polonia.

Blik este un sistem de plăţi disponibil în aplicaţiile de mobile banking, conectat la un cont bancar pentru care nu este nevoie ca utilizatorul să aibă un card fizic sau virtual. Acesta permite plata în magazine online şi la terminale de plată tradiţionale, precum şi retragerea numerarului de la bancomate.

Plata prin Blik presupune generarea unui cod de şase cifre unic şi valabil timp de două minute în aplicaţia băncii, care este apoi introdus online, la un terminal sau la un bancomat, pentru a iniţia tranzacţia. Ulterior, fiecare tranzacţie este confirmată în aplicaţia mobilă a băncii.

Blik este în prezent cea mai populară modalitate de plată din Polonia, fiind de 8 ani prezentă pe această piaţă. Aproximativ 26 de milioane de aplicaţii mobile bancare sunt înregistrate în sistemul Blik şi 13 milioane de utilizatori fac plăţi în mod regulat în fiecare lună.

Din 2015 până la sfârşitul anului 2022, în sistem au fost finalizate aproape 2,8 miliarde de tranzacţii în valoare de 78,7 miliarde euro (371,4 miliarde PLN).

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author