SISAF este cel mai amplu demers de revitalizare a Sibiului prin artă stradală

Ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Street Art de la Sibiu a ajuns aproape de final, Turul de Artă Stradală din oraș ajungând, anul acesta, la 96 de lucrări și 9.700 metri pătrați de culoare. 11 lucrări de artă stradală au fost finalizate deja, dar se lucrează în continuare la zidul care va găzdui cea mai mare pictură murală din România, potrivit organizatorilor.

Sweet Damage Crew marchează în acest an lucrarea care va deveni cea mai mare atracție a Turului de Artă Stradală din Sibiu. Muralul va fi impresionant ca dimensiuni, astfel că 4 dintre membrii grupului lucrează în continuare pentru finalizarea lui. Acesta va acoperi întregul perete lateral al unei clădiri din Piața Aurel Vlaicu din Sibiu, o zonă intens circulată și va avea o înălțime maximă de 25 de metri și un total de peste 525 metri pătrați.

Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an – “#Origins” și este de mare însemnătate pentru membrii grupului prin mesajul transmis, fiind, „un tribut adus omului și umanității, individului și societății, de la origini și până în prezent”. Din punct de vedere compozițional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici și stiluri diferite, susținând astfel ideea de unitate în diversitate.

15 artiști și grupuri din România, Spania și Ucraina au luat în primire, la începutul săptămânii trecute, o serie de ziduri vizibile din oraș, pe care și-au așternut arta pentru comunitate. Astfel, au reușit să însuflețească o serie de locații cheie – blocuri, unități de învățământ și alte clădiri importante din viața orașului.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber

By stefan