video media digital

Știri neutre – Neutral news

Blade Runner o să devină serial TV, a confirmat regizorul Ridley Scott

Ridley Scott, regizorul filmului cult Blade Runner (1982), a confirmat că un serial inspirat de aceeași nuvelă a lui Philip K. Dick, anume Do Androids Dream of Electric Sheep (1968), este în pregătire pentru micul ecran. Într-un interviu acordat BBC Radio 4’s Today și citat de engadget.com, regizorul a mai dezvăluit că într-un stadiu similar este și lucrul la un serial Alien.

Un serial TV Blade Runner vine pe micul ecran, a confirmat regizorul Ridley Scott, pe lângă serialul TV Alien care urmează să fie lansat în 2023 .

„Am scris deja pilotul pentru Blade Runner și pentru Biblie. Așadar, prezentăm deja Blade Runner ca o emisiune TV, în primele 10 ore”, a declarat Scott luni pentru programul Today de la BBC Radio 4.

Blade Runner este un film științifico-fantastic din 1982, regizat de Ridley Scott și adaptat de Hampton Fancher și David Peoples. Cu Harrison Ford , Rutger Hauer , Sean Young și Edward James Olmos , este o adaptare a romanului din1968 allui Philip K. Dick , Do Androids Dream of Electric Sheep? Filmul este plasat într-un viitor distopic Los Angeles din 2019, în care oamenii sintetici cunoscuți sub numele de replicanți sunt bio-inginerești.de puternica Tyrell Corporation pentru a lucra asupra  coloniilor spațiale . Când un grup fugar de replicanți avansați condus de Roy Batty (Hauer) evadează înapoi pe Pământ, polițistul ars Rick Deckard (Ford) acceptă fără tragere de inimă să-i vâneze.

Blade Runner a avut inițial performanțe slabe în teatrele din America de Nord și a polarizat criticii; unii i-au lăudat complexitatea tematică și imaginile, în timp ce alții i-au criticat ritmul lent și lipsa de acțiune. Mai târziu a devenit un  film cult apreciat , considerat unul dintre cele mai bune filme științifico-fantastice din toate timpurile. Aclamat pentru designul său de producție care înfățișează un viitor în descompunere, Blade Runner este un exemplu important de cinema neo-noir. Coloana sonora a filmului a fost compusă de Vangelis , a fost nominalizat în 1982 la BAFTA și la Globul de aur.

Filmul a influențat multe filme științifico-fantastice, jocuri video, anime și seriale de televiziune. A adus opera lui Philip K. Dick în atenția Hollywood-ului, iar mai multe filme ulterioare cu buget mare s-au bazat pe munca sa, precum Total Recall (1990), Minority Report (2002) și A Scanner Darkly (2006). În un an de la lansare, Blade Runner a câștigat premiul Hugo pentru cea mai bună prezentare dramatică, iar în 1993 a fost selectat pentru conservare în Registrul Național al Filmelor din SUA de către Biblioteca Congresului ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”. O continuare, a fost lansata în octombrie 2017 sub numele de Blade Runner 2049.

Dacă ți-a plăcut articolul, puteți să ajutați cel mai neutru trust online

About Author