“Ne-a fost dor de voi!”. Este mesajul cu care mai mulți artiști din Timișoara i-au întâmpinat aseară, de la balcoanele unor blocuri din oraș, pe locatarii ieșiți la ferestre să le asculte muzică.

Așa s-a născut “scena dintre blocuri”, un concept prin care trei asociații din oraș vor să aducă arta mai aproape de oameni, chiar și în timpul pandemiei.

Acorduri de jazz, blues şi muzica clasică s-au auzit, la aceeaşi oră, în trei locuri diferite din oraş.

Spectatorii au urmărit cu zâmbetul pe buze mini-recitalurile artiştilor de pe balcoenele apartamentelor şi au aplaudat.

Şi artiştilor le-a fost dor de public…

Lucian Nagy, Bega Blues Band: “Neaşteptat de bine, ca şi acustică şi feedack. După atât stat în casa prinde bine şi o ieşire pe geam să ascultă muzica. A fost super pozitiv.”

Johnny Bota, Bega Blues Band: “N-am ştiut cui cântă, nu am ştiut reacţiile, nici acum nu le ştim exact fiindcă oamenii sunt destul de departe de noi, dar mi-a făcut plăcere. A fost o chestie interesantă şi e un bun impuls pentru cei care pot hotărî soarta manifestărilor artistice în public pentru că muzică sau cel puţin arta muzica nu se poate face în absenţa feedback-ului.”

Artiştii au purtat masca şi botoşei, iar la intrare în balcoanele clădirilor unde au cântat s-au dezinfectat.

Ionuț Suciu, manager teritoriu Asociaţia Timişoara Capitala Cuturală: “Ne-am gândit să aducem mai aproape de oameni după toată perioada asta de izolare. Din propriile case şi artiştii au făcut au făcut online pentru că au transmis în direct ceea ce creau. Ne-am bucurat foarte tare pentru fiecare om văzut la ferestre, pentru fiecare live văzut online.”

Evenimentul a fost organizat de trei asociaţii din Timişoara: Prin Banat, Tribul Artistic şi Asociaţia Capitală Culturală 2021.

Sursa : https://stirileprotv.ro

By stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *